Πολλά χαμόγελα αλλά και ελπίδες για το μέλλον της ελληνικής ξιφασκίας προσέφεραν οι μικροί αθλητές και αθλήτριες στο ξίφος ασκήσεως.
Στους Παμπαίδες 8-10 χρονών πρώτος βγήκε ο Γκούμας Αντώνης/Λ.Ο.Αιγάλεω. Στον τελικό επιβλήθηκε του Ζαφειρόπουλου Δημήτρη/Π.Α.Ο με σκορ 10/7. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Σταυράκης Μιχάλης/Α.ΞΙ.Α & Λεόπουλος Σπυρίδωνας/Λ.Ο.Αιγάλεω (31 αθλητές).
Στους Παμπαίδες 10-13 χρονών ο Σαχινίδης Δημήτρης/Ο.Ξ.Φλώρινας ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Στον τελικό νίκησε με σκορ 10-2 τον Τσουτσοπλίδη Δημήτρη/Α.ΞΙ.Α. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν οι Πανουργιάς Ιωάννης/Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω & Χατζόπουλος Κων/νος/Ο.Ξ.Φλώρινας (50 αθλητές).
Στις Παγκορασίδες 8-10 χρονών η Λαΐου Μαρία/Ο.Ξ.Γλυφάδας ήταν η μεγάλη νικήτρια. Στον τελικό κέρδισε με 10-4 την Στεφανάτου Λυδία-Βαρβάρα/Α.ΞΙ.Α. Τρίτες αναδείχθηκαν οι : Βαλέττα Φαίδρα/Α.Ο.Ο & Τεληπορανίδου Μαγδαληνή/Μ.Α.Κορδελιού (34 αθλήτριες).
Στις Παγκορασίδες 10-13 χρονών πρώτευσε η Μπουζίκα Ηλιάνα-Δαρία/Μ.Α.Κορδελιού η οποία επιβλήθηκε της Σφυράκη Μαρία/Ιριδα με σκορ 10-1. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλήτριες της Α.Λ.Ξ.Χανίων Κασσάρα Ειρήνη και Τσεπέτη Ναταλία (37 αθλήτριες).

Oι αγώνες θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 25/11 με τη σπάθη και το ξίφος μονομαχίας.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib