Καλωσήλθατε στην Ε.Ο.Ξ.

ioannis lignos xairetismos siteΑγαπητοί φίλες και φίλοι,
Χαρά μας που σας καλωσορίζουμε στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Εδώ, θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για οτιδήποτε σχετίζεται με το άθλημα μας: Τα τελευταία γεγονότα, αποτελέσματα αγώνων και διοργανώσεων, photo galleries & videos από εκδηλώσεις και δραστηριότητες, διαδραστικές ενέργειες στα social media καθώς και καινούργιες πλατφόρμες συνεργασίας.
Εργαζόμαστε ήδη ώστε να είναι το συντομότερο στη διάθεση σας, ένα περιεκτικό, εξελιγμένο πεδίο ενημέρωσης γύρω από την ελληνική ξιφασκία.
Σκοπός μας, η επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ο.Ξ. να μετατραπεί σε έναν ιδιαίτερα φιλόξενο, ενημερωμένο και χρήσιμο χώρο. Να αναδειχθεί ώς ηλεκτρονικό «εργαλείο» πληροφόρησης, ειδήσεων, γνώσης αλλά και συνεργασίας, για συλλόγους, προπονητές, αθλητές, καθώς και για κάθε φίλο του αθλήματος, με γνώμονα την αγάπη και το πάθος όλων μας για την ξιφασκία!
Ο ιστότοπος της Ε.Ο.Ξ. είναι υπό κατασκευή και ζητάμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα την υπομονή και ανοχή σας, υποσχόμενοι την αναβάθμιση της εικόνας και των υπηρεσιών του, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε σύντομα, το σύγχρονο, το πολύ εύχρηστο και λειτουργικό site, το οποίο θα αποτελέσει μέσo συνεργασίας και ανάπτυξης.
Ευελπιστούμε επίσης, το νέο site της Ομοσπονδίας να λειτουργήσει ως γέφυρα κατεύθυνσης προς μια εποικοδομητική επικοινωνία και πληροφόρηση, για να δημιουργήσουμε από κοινού την επόμενη ημέρα, το «αύριο» της Ελληνικής Ξιφασκίας.
 
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Λιγνός
Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας
 

Ολοκληρώθηκαν με τον πιο όμορφο τρόπο οι αγώνες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022 με τις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων να ρίχνουν την αυλαία στην αγωνιστική σεζόν για το Ξίφος Μονομαχίας. Η αίθουσα Ξιφασκίας του ΟΑΚΑ γέμισε για ακόμη μια φορά, με 145 μικρούς και μικρές ξιφομάχους το Σάββατο 18 (Ατομικά) και την Κυριακή 19 Ιουνίου (Ομαδικά).

Παράλληλα, όμως, με την αγωνιστική δράση οι μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δύο εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν από την έναρξη των αγώνων κάθε κατηγορίας, στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Ημέρας 2022. Με αφορμή την εορταστική ημέρα τα παιδιά άκουσαν δύο λόγια από τον εκπρόσωπο της Ε.Ο.Ε. κο Θωμά Τόκα, τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ο.Ξ. κο Χρήστο Παυλίδη, το Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο.Ξ. κο Ανέστη Κωστίδη και την 8η Ολυμπιονίκη κα Δήμητρα Μαγκανουδάκη, αφού έλαβαν καπέλα και διπλώματα για τη συμμετοχή τους στην ολυμπιακή εκδήλωση.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση για τους Παμπαίδες ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Ξ. κος Ανέστης Κωστίδης μίλησε στα παιδιά για την ιστορικότητα και τη διαχρονική ισχύ της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η οποία αποτέλεσε έναυσμα για την έναρξη των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Ε.Ο.Ε. κος Θωμάς Τόκας τόνισε τη σπουδαιότητα του θεσμού της Ολυμπιακής Ημέρας και παρότρυνε τα παιδιά «να δραστηριοποιηθούν ενεργά μέσα από τον αθλητισμό και να ανακαλύψουν τις Ολυμπιακές αξίες, μέσα από τον πυλώνα «Κινούμαι Μαθαίνω Ανακαλύπτω, Μαζί για έναν Καλύτερο Κόσμο». Ακόμα εξέφρασε την πίστη του στη συμβολή του αθλητισμού, καθώς όπως δήλωσε «χτίζει γέφυρες και ενώνει τους ανθρώπους κοντά στην ειρήνη και την αλληλεγγύη».

Στην εκδήλωση για τις Παγκορασίδες μοιράστηκε μερικές σκέψεις η 8η Ολυμπιονίκης στου Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, κα Δήμητρα Μαγκανουδάκη, η οποία ανέφερε ότι μεταξύ άλλων η Ολυμπιακή Ημέρα είναι και ημέρα εορτασμού της ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς ιδρύθηκε το 1896, όταν και ανατέθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα. Υπενθύμισε στα παιδιά ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή την ημέρα να περάσουμε μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών ειδικότερα όταν υπάρχουν πόλεμοι γύρω μας. Ακόμα, μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Ξ., κος Χρήστος Παυλίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους, ενισχύει την ανάπτυξη υγιή ανταγωνισμού και δημιουργεί φιλίες που θα κρατήσουν για μια ζωή. Τέλος, σημείωσε πως η Ολυμπιακή Ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλα τα ιδανικά που παρέχει ο αθλητισμός στους ανθρώπους.

Ευχαριστούμε θερμά τους επίτιμους καλεσμένους που μίλησαν στα παιδιά για τη σπουδαιότητα των Ολυμπιακών Ιδεών και Αξιών, όπως το «Ευ Αγωνίζεσθε» και την «Ευγενή Άμιλλα», και βοήθησαν στην ανάδειξη του φετινού μηνύματος της Ολυμπιακής Ημέρας ‘Move for Peace’ ή «Μαζί για την Ειρήνη»!

Κλείνοντας τις εκδηλώσεις όλοι μαζί, αθλητές, αθλήτριες και καλεσμένοι ύψωσαν την άσπρη κάρτα, το σύμβολο για ειρήνη μέσω του αθλητισμού.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 25 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων - Παγκορασίδων Σπάθης με την συμμετοχή της Κατερίνας Κοντοχριστοπούλου και της Δώρας Γκουντούρα.

ΔΣ ΕΟΞ

#mgreekfencing   #moveforpeace

WHITECARD OLYMPIC DAY BOYS 22

WHITECARD OLYMPIC DAY GIRLS 22

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

olympia 2022 logo

Copyright © 2022 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib