Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος ήταν αυτός που ξεχώρισε άπό τις τρεις ελληνικές συμμετοχές στο ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Klagenfurt της Αυστρίας.

 Ο αθλητής του ΑΟ Αρίστων Παιανίας πέρασε εύκολα από τον προκριματικό γύρο με 4 νίκες-1 ήττα ως 39ος και μπήκε απευθείας στο ταμπλό των 128. Επικράτησε κατά σειρά επί του Ολλανδού Pieters 15-7, επί του Βρετανού Goryn με 15-8 και επί του Εσθονού Erss με 13-12. Στη μάχη για την είσοδο στην οκτάδα τον σταμάτησε ο Ιταλός Strobbia με σκορ 15-6, ο οποίος ήταν και ο τελικός νικητής της διοργάνωσης. Στο σύνολο κατέκτησε την 13η θέση ανάμεσα σε 200 αθλητές, ακόμα ένα πολύ δυνατό πλασάρισμα μετά την 9η θέση στη Βουδαπέστη και τη 17η στο Βελιγράδι που αναμένεται να τον βάλει εντός εικοσάδας στην ευρωπαϊκή κατάταξη εφήβων. 

Στο κυρίως ταμπλό των 128 πέρασε απευθείας και ο έτερος αθλητής του ΑΟ Αρίστων Παιανίας, Κώνσταντίνος Καραμπάσης, ο οποίος σημείωσε 4 νίκες και 2 ήττες στον προκριματικό γύρο. Στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα όμως ηττήθηκε πρόωρα από τον Γάλλο Compagnion με 15-11 και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με την 83η θέση. Δεν μπόρεσε να σημειώσει νίκη στο προκριματικό γύρο και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο ο τρίτος Έλληνας, ο Κωνσταντίνος Ritenauer από τον ΑΟΦΙΨ Ίριδα. Πήρε την 199η θέση στο σύνολο. Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Αύριο, Σάββατο 29/10, οι Θεοδωρόπουλος και Καραμπάσης θα αγωνιστούν μαζί με Λετονό αθλητή στο ομαδικό για την απόκτηση περαιτέρω εμπειρίας. Για τις υπόλοιπες ελληνικές εμφανίσεις του Σαββατοκύριακου 29-30/10 σε αγώνες στο εξωτερικό διαβάστε εδώ.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib