Η Δέσποινα Γεωργιάδου έκανε για ακόμα μία φορά περήφανη όλη την Ελλάδα με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης, το δεύτερο χρυσό σε κορυφαία διοργάνωση σπάθης γυναικών μετά από αυτό της Τύνιδας.

 Η 31χρονη ξιφομάχος με το χρυσό μετάλλιο του Σαββάτου 11/2 συνέχισε την εξαιρετική της πορεία στο παγκόσμιο στερέωμα της σπάθης. Από τον Ιούλιο και το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καΐρου η Γεωργιάδου είναι η αθλήτρια με την πιο σταθερή απόδοση. Μέσα στη σεζόν 2022-2023 έχει κατακτήσει μία 5η θέση (παγκόσμιο κύπελλο - Αλγέρι), ένα χάλκινο μετάλλιο (γκραν πρι - Ορλεάνη) και δύο χρυσά μετάλλια (γκραν πρι - Τύνιδα, παγκόσμιο κύπελλο - Τασκένδη). Αυτή τη στιγμή παραμένει στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 208 βαθμούς και έχει μειώσει αισθητά τη διαφορά της από την Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα (239β) και την Αζέρα Άνα Μπάστα (224β) που προπορεύονται. 

Παγκόσμιο κύπελλο Τασκένδης: Χρυσό μετάλλιο η Γεωργιάδου, αργυρό η Γκουντούρα (11.02.2023)

Η Δέσποινα Γεωργιάδου καιθώς και ο Έλληνας προπονητής της, Χρήστος Σαΐνης, έκαναν το δικό τους απολογισμό για τον αγώνα της Τασκένδης:

Δέσποινα Γεωργιάδου: «Ήταν μια απίστευτη μέρα και άλλη μία όμορφη εμπειρία. Νιώθω απίστευτα πλέον να βρίσκομαι στους αγώνες, τα αρνητικά συναισθήματα όπως το τραγικά μεγάλο άγχος και η πίεση έχουν μειωθεί και έχουν αντικατασταθεί από συναισθήματα ενθουσιασμού, προσμονής, χαράς. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι έγινε το back to back από το προηγούμενο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησα. Αυτό που κάνει ακόμα πιο μοναδική αυτή τη μέρα είναι το γεγονός ότι οι πρώτες δύο θέσεις ανήκαν σε Ελληνίδες αθλήτριες. Το ταμπλό ήταν πάρα πολύ δύσκολο και προσπάθησα να μην σκεφτώ τίποτα πριν τους αγώνες για το ποιο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα. Τελικά ήταν καλύτερο απ’ ό,τι θα μπορούσα να φανταστώ. Ο προπονητής μου, Χρήστος Σαΐνης, με κράτησε ήρεμη μέσα στους αγώνες ώστε το μυαλό μου να είναι μόνο πάνω στην πίστα και στο πως θα αντιμετωπίσω την αντίπαλο». Ως προς την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας σπάθης στο ομαδικό τη δεύτερη μέρα των αγώνων αλλά και το πλάνο της για τις επόμενες εβδομάδες, πρόσθεσε: «Δυστυχώς στα ομαδικά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό το οποίο θέλαμε αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, έχουμε μεγάλο ταξίδι μπροστά μας και θα πρέπει να εστιάσουμε στα επόμενα κύπελλα. Τώρα μετά τους αγώνες έχω γυρίσει πίσω στη Γαλλία και στην ακαδημία του Κρίστιαν Μπάουερ ώστε να συνεχίσω την προετοιμασία μου για το παγκόσμιο κύπελλο Ακρόπολις στην Αθήνα στις 4-5 Μαρτίου».   

Χρήστος Σαΐνης: «Από το πρωί του Σαββάτου είδαμε ότι ο δρόμος μας είναι κάτι παραπάνω από δύσκολος. Το τεταρτημόριο ήταν γεμάτο δυνατές αθλήτριες οι οποίες ήθελαν να μας κερδίσουν. Παρακολουθούσαμε μαζί κάθε παιχνίδι της επόμενης αντιπάλου και συμφωνούσαμε σε κάποια βασική τακτική. Από εκεί και πέρα αναλάμβανε δράση η Δέσποινα (Γεωργιάδου) κι αυτό έφερε ένα ανέλπιστο δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο! Φυσικά το αποκορύφωμα ήταν ότι ο τελικός ήταν καθαρά Ελληνικός με τη Δώρα (Γκουντούρα) να έχει από τη δική της πλευρά μια εξαιρετική μέρα. Τη δεύτερη μέρα των αγώνων, στα ομαδικά, πήραμε μια πρώτη ιδέα της σκληρής κατάστασης που θα επικρατήσει από εδώ και πέρα, με το κάθε χτύπημα να είναι "χρυσός"».

 

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib