Η Αθηναΐς Μαυρικάκη και η Κλαίρη Μπένου έκαναν πρεμιέρα για τα ελληνικά χρώματα στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης γυναικών στο Σιντ-Νίκλαας του Βελγίου.

Οι δύο αθλήτριες του Θανάση Δελενίκα αγωνίστηκαν στον προκριματικό γύρο των γυναικών για να διεκδικήσουν αρχικά πρόκριση στο προκριματικό ταμπλό των 128 και σε δεύτερο χρόνο να εξασφαλίσουν μέσω των νοκ-άουτ μία εκ των διαθέσιμων θέσεων στο κυρίως ταμπλό των 64 που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18/3. Η Μπένου δεν μπόρεσε να βρει τον καλό της εαυτό και δεν σημείωσε νίκη στην πουλ με αποτέλεσμα να μείνει εκτός νοκ-άουτ και να ολοκληρώσει την παρουσία της με την 175η θέση στη διοργάνωση. Η Μαυρικάκη στην πρώτη της παρουσία σε παγκόσμιο κύπελλο γυναικών στο εξωτερικό έκανε πολύ καλή αρχή με 3 νίκες και 3 ήττες στην πουλ, με αποτέλεσμα να προκριθεί στις νοκ-άουτ αναμετρήσεις. Για το εισιτήριο του ταμπλό των 64 αντιμετώπισε την 22χρονη Ιταλίδα Κλαούντια Ροτίλι (FIE No61) από την οποία ηττήθηκε με σκορ 15-7. Ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 111η θέση ανάμεσα σε 183 αθλήτριες. Πλέον η προσοχή και των δύο ξιφομάχων στρέφεται στο ομαδικό της Κυριακής 19/3. 

Με την συμπλήρωση του κυρίως ταμπλό των 64 η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Γκουνούρα γνωρίζουν πλέον ποιες θα είναι οι αντίπαλές τους στον πρώτο γύρο. Η Γεωργιάδου που κληρώθηκε ως το Νο1 του ταμπλό θα αντιμετωπίσει την 29χρονη Ουκρανή Αλίνα Κόμαστσουκ (FIE Νο164). Η Γκουντούρα από την άλλη που κληρώθηκε ως το Νο6 του ταμπλό θα κληθεί να πάρει ελληνική ρεβάνς από την 22χρονη Ιταλίδα Κλαούντια Ροτίλι (FIE No61) η οποία στα νοκ-άουτ απέκλεισε την Μαυρικάκη. Οι Γεωργιάδου και Γκουντούρα βρίσκονται στα δύο διαφορετικά κλαδιά του ταμπλό και μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό της διοργάνωσης.

Προσωρινά αποτελέσματα

Κυρίως ταμπλό των 64

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε εδώ:

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Βελγίου οι Ελληνίδες της σπάθης (16.03.2023)

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib