Τρεις εγχώριες διοργανώσεις σε δύο όπλα θα διεξαχθούν μεταξύ 19 και 20 Οκτωβρίου με τη Φλώρινα να είναι το επίκεντρο για το ξίφος ασκήσεως και το ΟΑΚΑ για το ξίφος μονομαχίας.

 

1ο Πανελλήνιο Κύπελλο ξίφους ασκήσεως U20/U13 + Αγώνες ανάπτυξης U10
19-20/10 | Φλώρινα | διοργανωτής σύλλογος: ΓΕ Φλώρινας

Συμμετοχές
Live Αποτελέσματα
Προκήρυξη

Η διοργάνωση γίνεται για ακόμα μία χρονιά από τη Γυμναστική Ένωση Φλώρινας στη μνήμη του Μάκη Ρόμπη, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΞ. Το Σάββατο 19/10 θα πραγματοποιηθεί το 1ο Κύπελλο των νέων (U20) για τη νέα αγωνιστική περίοδο και την Κυριακή 20/10 θα διεξαχθούν παράλλληλα το 2ο Κύπελλο των παμπαίδων/παγκορασίδων (U13) και οι αγώνες ανάπτυξης για αγόρια και κορίτσια U10. Συνολικά στη Φλώρινα θα αγωνιστούν περισσότεροι/ες από 150 ξιφομάχοι του όπλου, 44 νέοι, 41 νέες, 33 παμπαίδες, 21 παγκορασίδες και 18 αγόρια και κορίτσια U10. 

Παρών εντός έδρας θα είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2024, Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕΦ), ενώ από τους νέους που είχαν ανέβει στα περσινά βάθρα επιστρέφουν οι Δημήτρης Γκίκας (ΑΟΞ Αιγάλεω), Δημήτρης Σαχινίδης (ΓΕΦ), Γιάννης Παύλος Πανουργιάς (ΑΟΞ Αιγάλεω) και Σωτήρης Γεροσίδερης (ΓΕΦ). Από την μικρότερη κατηγορία, των εφήβων, διακρίσεις στους νέους έχουν από πέρυσι ο «αργυρός» του Πανελλήνου Πρωταθλήματος U20, Μιχαήλ Σταυράκης (ΑΞΙΑ), ο «χάλκινος» Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης (ΑΟΞ Αιγάλεω), καθώς και ο Αντώνης Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω).

Στο Κύπελλο των νέων γυναικών θα αγωνιστεί η πρωταθλήτρια Ελλάδας U20 του 2024, Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ  Αιγάλεω), η οποία πέρυσι είχε εξαιρετική χρονιά με δύο χρυσά και ένα χάλκινο στα τρία Κύπελλα. Η Ηλιάνα Μπουζίκα (ΓΕΦ) και η νεάνιδα Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕΦ) όμως που πέρυσι είχαν ανέβει σε τρία βάθρα της κατηγορίας θα διεκδικήσουν όμως τη νίκη εντός έδρας, όπως και η Άννα Πήλιουρα (ΑΞΙΑ) που θέλει να υπερασπιστεί τους βαθμούς από το περσινό χάλκινο στο πρώτο Κύπελλο. Από την κατηγορία των νεανίδων ξεχωρίζουν οι Ζωή Σταυράκη (ΑΞΙΑ) και Μαρία Παπαθανασίου (ΑΞΙΑ) που είχαν κάνει το 2-3 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 του 2024, καθώς και η Κατερίνα Τσιαμπά (ΑΟΞ Αιγάλεω). Δεν θα αγωνιστεί στη Φλώρινα ένα από τα φαβορί της κατηγορίας, η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΟΣΦΠ), η οποία πλέον σπουδάζει με αθλητική υποτροφία στις ΗΠΑ.

Στους αγώνες U13 θα αγωνιστούν ξανά οι νικητές του πρώτου Κυπέλλου, Αναστάσιος Τζοβάνης (ΑΞΙΑ) και Αγγελική Γλούφτση (ΓΕΦ) καθώς και οι υπόλοιποι/ες 3+3 που είχαν ανέβει στο βάθρο της Θεσσαλονίκης.

afisaU20.jpg     afisa_U10_U13.jpg

2ο Πανελλήνιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας U20
19/10 | Αθήνα (ΟΑΚΑ) 

Συμμετοχές
Live Αποτελέσματα
Προκήρυξη

Όπως και στο πρώτο Κύπελλο της αγωνιστικής περιόδου στις 21/9, έτσι και στο δεύτερο θα υπάρχει απαρτία ως προς τα κορυφαία ονόματα. Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) θα επιδιώξουν να διατηρήσουν το σερί νικών τους στον αγώνα που θα γίνει στην αίθουσα «Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ το Σάββατο 19/10. Στους αγώνες έχουν δηλωθεί 51 νέοι και 44 νέες.

Στο πρώτο βάθρο της χρονιάς στους νέους άνδρες είχαν ανέβει οι Τζοβάνης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και Μήνος (ΑΟ Θησέας Ηρακλείου), ενώ με φόρα μετά το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο εφήβων έρχεται ο Βασίλης Τσώκας (ΟΞΙΦ). Στις νέες είχαν πάρει μετάλλιο τον Σεπτέμβριο η Πατσούρα (Ακρίτες) και οι νεάνιδες Ρασπόπτση (ΟΞΙΦ) και Τουρμάν (ΑΟΦΙΨ Ίριδα). Σε αμφότερες τις κατηγορίες είναι ακόμα πολλά τα ονόματα που διεκδικούν θέση στο βάθρο.

1ο Πανελλήνιο Κύπελλο βετεράνων
20/10 | Αθήνα (ΟΑΚΑ) 

Συμμετοχές
Live Αποτελέσματα

Την Κυριακή 20/10 θα πάρουν σειρά οι βετεράνοι στο ΟΑΚΑ, ικανός αριθμός συμμετοχών όμως υπάρχει μόνο στο ξίφος μονομαχίας ανδρών, με 12 άτομα στις κατηγορίες από 40 έως 70 ετών. Το παρών θα δώσουν ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής Ελλάδας του 2024, Αρίστος Κουτσουφλάκης (ΟΣ Κηφισιάς) και Ηλίας Διδασκάλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας).

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib